budynek III, Sala Kinowa
kiedy: sobota, 9.04.2022, 9:00-17:00
gdzie: PPNT Gdynia, budynek III, Sala Kinowa
wstęp: płatny (80zł), wymagana rejestracja pod adresem: office@sobrewery.eu
PAMIĘTAJ! Rejestracja na wydarzenie możliwa do 4.04., liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
Brak możliwości wnoszenia opłaty w dniu wydarzenia.
Działasz w branży browarniczej? Chcesz poznać aktualne trendy i sposoby na rozwój swojego biznesu? Już 9 kwietnia spotykamy się na trzecich Pomorskich Spotkaniach Piwowarów (PSP III). Wydarzeniu skierowanym do specjalistów, pasjonatów i osób prowadzących lub planujących działalność w branży piwowarskiej.
Podczas spotkania, zaproszeni eksperci podzielą się swoją wiedzą, a podczas panelu dyskusyjnego odpowiedzą na najtrudniejsze pytania. PSP to również doskonała okazja do integracji środowiska piwowarskiego, zdobycia wartościowych kontaktów oraz nawiązywania współpracy pomiędzy piwowarami a dostawcami surowców, sprzętu browarniczego i specjalistycznych usług laboratoryjnych.
AGENDA (pobierz agendę)
9:00-9:15 | Rejestracja uczestników |
9:15-9:20 | Rozpoczęcie, przywitanie uczestników, gości i prelegentów – mgr inż. Tomasz Patzer |
9:20-9:45 | „Krakowska Szkoła Browarnicza – Uniwersytet Rolniczy w Krakowie – oferta edukacyjna, badawcza i analityczna” – prof. Aleksander Poreda |
9:45-10:10 | „Korekta wody w browarnictwie – aspekty praktyczne i jakościowe” – prof. Aleksander Poreda |
10:10-10:35 | „Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego – Hop Storage Index” – mgr inż. Olga Hrabia |
10:35-11:00 | „Identyfikacja osadów tworzących niepożądane zmętnienie piwa” – dr inż. Aneta Ciosek |
11:00-11:25 | „Soczewica – nowa alternatywa dla piwowara” – mgr inż. Katarzyna Fulara |
11.25-12.00 | PRZERWA KAWOWA |
12:00-12:25 | „Platforma Piwowarskiego Postępu – R&D twojego browaru” – dr inż. Marek Zdaniewicz |
12:25-12:50 | „Filtracja piwa – zimna pasteryzacja” – mgr inż. Michał Klunder i Piotr Ziarko |
12:50-13:20 | „Organizacja pracy w browarze” – Maciej Piaszczyński |
13:20-13:45 | „Biofilm. Identyfikacja, zagrożenia, zapobieganie” – Eliza Gauze | Jacek Jaśkiewicz |
13:45-14.15 | „Aktualności i zmiany dotyczące systemów chłodzenia dla browarów. Zakup czy wynajem systemu chłodzenia – co się opłaca?” – Tomasz Skawiński ColdTeam |
14.15-15.15 | PRZERWA OBIADOWA |
15.15-15:40 | „Kultury KVEIK – szybko, łatwo i przyjemnie” – mgr inż. Tomasz Patzer |
15:40-16:20 | „Najistotniejsze zmiany w prawie alkoholowym” – Dawid Siedlecki |
16:20-16:45 | GOŚĆ NIESPODZIANKA |
16:45-17:00 | „Oferta analiz chemicznych piwa” – Anna Wobalis / Andrzej Berg – PPNT Gdynia | Bio Laboratorium |