III Pomorskie Spotkania Piwowarów

budynek III, Sala Kinowa

kiedy: sobota, 9.04.2022, 9:00-17:00
gdzie: PPNT Gdynia, budynek III, Sala Kinowa
wstęp: płatny (80zł), wymagana rejestracja pod adresem: office@sobrewery.eu
PAMIĘTAJ! Rejestracja na wydarzenie możliwa do 4.04., liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
Brak możliwości wnoszenia opłaty w dniu wydarzenia.

 

Działasz w branży browarniczej? Chcesz poznać aktualne trendy i sposoby na rozwój swojego biznesu? Już 9 kwietnia spotykamy się na trzecich Pomorskich Spotkaniach Piwowarów (PSP III).  Wydarzeniu skierowanym do specjalistów, pasjonatów i osób prowadzących lub planujących działalność w branży piwowarskiej.

Podczas spotkania, zaproszeni eksperci podzielą się swoją wiedzą, a podczas panelu dyskusyjnego odpowiedzą na najtrudniejsze pytania.  PSP to również doskonała okazja do integracji środowiska piwowarskiego, zdobycia wartościowych kontaktów oraz nawiązywania współpracy pomiędzy piwowarami a dostawcami surowców, sprzętu browarniczego i specjalistycznych usług laboratoryjnych.

 

AGENDA (pobierz agendę)

 

9:00-9:15 Rejestracja uczestników
9:15-9:20 Rozpoczęcie, przywitanie uczestników, gości i prelegentów – mgr inż. Tomasz Patzer
9:20-9:45 „Krakowska Szkoła Browarnicza – Uniwersytet Rolniczy w Krakowie – oferta edukacyjna, badawcza i analityczna” – prof. Aleksander Poreda
9:45-10:10 „Korekta wody w browarnictwie – aspekty praktyczne i jakościowe” – prof. Aleksander Poreda
10:10-10:35 Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego – Hop Storage Index” – mgr inż. Olga Hrabia
10:35-11:00 „Identyfikacja osadów tworzących niepożądane zmętnienie piwa” – dr inż. Aneta Ciosek
11:00-11:25 „Soczewica – nowa alternatywa dla piwowara” – mgr inż. Katarzyna Fulara
11.25-12.00 PRZERWA KAWOWA
12:00-12:25 „Platforma Piwowarskiego Postępu – R&D twojego browaru” – dr inż. Marek Zdaniewicz
12:25-12:50 „Filtracja piwa – zimna pasteryzacja” – mgr inż. Michał Klunder i Piotr Ziarko
12:50-13:20 „Organizacja pracy w browarze” – Maciej Piaszczyński
13:20-13:45 „Biofilm. Identyfikacja, zagrożenia, zapobieganie” Eliza Gauze | Jacek Jaśkiewicz
13:45-14.15 „Aktualności i zmiany dotyczące systemów chłodzenia dla browarów. Zakup czy wynajem systemu chłodzenia – co się opłaca?” – Tomasz Skawiński ColdTeam
14.15-15.15 PRZERWA OBIADOWA
15.15-15:40 „Kultury KVEIK – szybko, łatwo i przyjemnie” – mgr inż. Tomasz Patzer
15:40-16:20 Najistotniejsze zmiany w prawie alkoholowymDawid Siedlecki
16:20-16:45 GOŚĆ NIESPODZIANKA
16:45-17:00 Oferta analiz chemicznych piwa”  – Anna Wobalis / Andrzej Berg – PPNT Gdynia | Bio Laboratorium

powrót
Skip to content