Laboratorium | 13.10.2017

Seminarium naukowe „Innowacyjne techniki w analizie żywności”

Zaprasza Laboratorium PPNT Gdynia, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności (oddział gdański) oraz Polskie Towarzystwo Towaroznawcze (oddział morski).
Kiedy:

 17.10.2017 (wtorek), godz. 15:00 
Gdzie: PPNT Gdynia, budynek IV, sala F0.02
Wstęp: wolny 

Seminarium naukowe „Innowacyjne techniki w analizie żywności” to wydarzenie skierowane dla wszystkich osób zajmujących się analizą i oceną jakości żywności, zarówno naukowców, jak i producentów żywności . W trakcie spotkania zostaną przedstawione aktualne trendy w analityce żywności. Uczestnicy będą mieli również możliwość zapoznania się ofertą usług laboratoryjnych oferowanych przez Laboratorium PPNT, a także poznają możliwości współpracy w zakresie badań naukowych.

W programie seminarium przewidujemy dwie prelekcje:
1.      Metody wykrywania substancji oraz ich wpływ na smak i właściwości piwa – mgr Joanna Kreczko-Kurzawa, Laboratorium PPNT,
2.      Zastosowanie sensorów smaku do klasyfikowania czerwonych win gronowych, dr inż. Elwira Brodnicka, PG, PTT.